Say okey to Copycat !





 Saya Sedang mencari FOLLOWER BERTUAH .

assalamualaikum & hello 

hye you ! see the title . what ? Say OKEY to COPYCAT ? what the foood ? apa lhaa ifa ni kan . buat tajuk pon yg macang pe lgi ? its okey right ? because you all also copycat right ? tak mengaku tu ? memey lhaa tak mengaku . mna ada pencuri yang nk mengaku ? so tertanya-tanya kenapa saya buat tajuk serupa macang ni ? 

sebab yang pertamanya: 

-korang selalu lhaa sangat kata COPYCAT kepada orang yg nak ambek tutorial korang tnpa di creaditkan ? cuba korang ingat balik ? sebelum korang buat tutorial tu ? mesti ade kan korang copy sedikit dari owner tu kan ? 

-korang suka sangat marah si COPYCAT tu ? asal nk marah dye ? sebab kalau korang COPY blog orang lain , ape perasaan owner blog tu ? of course marahkan sayang ?? 

-suka memalukan blog owner yg COPYCAT tutorial korang ? korang suka lhaa sangat bagi tahu semua orang yg OWNER blog tu telah COPY semuanya dari blog korang ! tahulhaa korang marah , tpi apa salahnya kalau dye COPY ? anda COPY tak apa ? asal dye tak boleh ? 

so Pengajaran dari semua ni ialah .. 
share lhaa ilmu apa yg kita ade JANGAN KEDEKUT ! nanti Allah akan balas balik !

Renung-renungkan .. selamat beramal !

No comments: