Sekadar Nasihat .

Assalamualaikum and hello .

Mencari Followers Yang Ke-500 ku :) jemput Follow blog naif Ifa .

yoo peeps .. apa khabaq ? tetiba mai loghat utara ni ? okey korang apa khabar ? sihat ? kalau tak sihat pi makan ubat nuhh .. okey Ifa tak update post baru lagi kan dlm 2 hari ni ? so hari ni nak post benda yang tak gembak sangat . Sebelum tu jom singgah blog COMEL ni ..

okey tadi masa Ifa tengah BW di blog orang lain , Ifa nampak ada sorang budak ni , tulis dekat kotakjerit tuan punya blog tu mcm ni " Aku dah Follow blog Huduh kau ni . Sekarang kau follow balik blog cantek aku ni " . hye korang ? tak rasa kecik hati ke kalau ade bloggies cakap macam tu dekat kotakjerit korang ? serius rasa kesian lhaa dekat tuan punya blog tu . nak melawak pon ade tempat sayang .

mana taknyaa kalau nak suruh follow balik pon jangan lhaa juga bahasa longkang kau tuh ? cer mintak elok-elok dekat tuan punya belog tu . kalau Ifa jadi tuan punya belog tu , Ifa tidak akan follow aihh . buang masa ja . korang ? nk follow ke ?

belajar lhaa beradab sikit meskipun followers korang dah beribu raban ! jangan lhaa sombong sangat . Ye ! Ifa mengaku yang follower budak agak kureng ajerr tu ada ramai follower malah sampai 3ribulebih .. tapi ade hakuu kisahh ? huh !

so korang , jadilah follower yang ikhlas . jangan lhaa kita mengharapkan Tuan belog tu nak follow kite balik , biar kita follow dye , suatu hari nanti pasti dye akan follower kita balik .


Selamat Beramal semua .. and Happy Deepavali kepada yg beragama Hindu.

No comments: