Tak Marah Tapi Sayang

Assalamualaikum.

Hai awak. dah makan ? dah mandi ? bagus anak sapa la ni. Maaf sebelum tu. *kepada sesiapa yang terasa dalam entry kali ni , saya mohon maaf seribu kali siap-siap*

Tak Marah Tapi Sayang apa pulak kena mengena dengan post kali ni erk ? nak tahu ? of course
la nak tahu ken ? baca la.

Okey seperti beberapa hari yang lalu saya tersangat rajin nak blogwalking dekat blog orang lain. Dan apa masa yang sama , saya pun berhati baik nak follow orang-orang yang saya dah blogwalking tu.

Dan punya la banyak saya berblogwalking ade jugak noh makhluk yang tak takutkan dosa? dah la menipu ? tak takut ke ? Tak faham maksud saya ni ? baca lagi sampai habis!!

Kenapa saya kata awak ade unsur menipu ketika berblogwalking? sebab yang pertama awak ni memang bijak a.k.a pandai menggunakan kata-kata baik awak tu. Awak comment dekat post yang saya tulis.

Dan awak Cakap : Done Follow you , Hit me back : okey fine! saya follow awak dengan begitu ikhlas tapi awak menipu! kenapa awak ? kenapa ? terangkan dekat saya sikit kenapa!

Awak sendiri yang cakap : Done follow , Follow me too : tapi HAMPEH!! awak bukan follow pon kan? awak just write DONE! sebab awak nak mencari followers ? dan orang tu pon dah termakan dengan kata-kata manis awak tu ?

Saya tak hairan la kalau awak tak nak follow saya pon. Saya pon tak kisah sangat sebab saya bukan nak mencari populariti dalam blog ni!! tapi masalahnya awak tu dah MEMBOHONG!
I hate liar ! huh!!

Saya bukan nak marah awak tapi saya tersangat kecewa dengan awak. buktinya :



mana kata-kata awak tu ? tak berganjak pon ? 
mana-mana , tak nampak pon ? 
heh! 

Jadi saya mohon dekat awak jangan berani nak menipu orang! Allah tahu. 
Tu je nak cita! 
Mood : Hati HANGAT

Wassalamualaikum!

8 comments:

shArIfAh AmArInA said...

umm . saye dh byk kali kne mcm awk . saye bia je laa . huhu . nsib bdan :)

masz86 said...

Sy pun ada kena macam ni... dia tulis dah follow tp x follow... buat sakit ati jer... sekarang ni sy buat x layan... bila mereka2 ni kata dah follow tp x follow... sy follow yg betul2 follow jer (kalau ada gambar mereka kat widget follower... baru sy follow blk)... hehehehe

Alifah Zahirah said...

betul tu . buat orang sakit hati je. ;(

♥ CIK TIHA ♥ said...

sokong! betol2... rmai yg macam tuee... huhuhu

Alifah Zahirah said...

Kan ? hangat sangat ni :@

Ratu Lissa said...

biasalah tu.. saya pun dah byk kali kena tipu. lain kali, awak abaikan je diorang.. saya tak tulis saya takkan follow diorang balik, tp faham-faham sendiri lah. sekarang ramai org menipu. saya selalu guna alasan tak nampak nama diorang bila diorang mintak saya follow balik.

saya dah penat kena tipu..

Alifah Zahirah said...

Ratu Lissa : well-2 saya pon dah malas nak ambik tahu pasal dyeorang.
Just buat tak tahu je. ^^

KeLLY said...

sabar .... jan follow dye lain kali ... <3