Jangan kecoh .. be cool .

Assalamualaikum dan Hey...

Apa ni kecoh-kecoh? Erkk... apa pulak ni yang kecoh sangat? apa lagi kisah Shoutmix kena bayar la.
Semua blogger dah mula bising pasal shoutmix nak kena bayar. Apa susah buat je la yang baru.

Sebelum tu saya nak bagi tau sikit yang baik korang tukar cepat.. nanti kang tak pasal-pasal kena
bayar... jadi lebih baik korang pilih cbox.ws punya , sebab kacang ja aih nak buat tu..
Saya tak boleh buat tutorial sebab belog saya bukan untuk tutorial bagai~

Then semalam ada jugak yang tanya saya macam mana saya ubah warna Cbox saya tu.. Jadi rasa kesian pun ado~ okey la saya tunjuk.
Mula-mula.... terjun tingkap daftar la dulu.

1. Daftar SINI .

2. Tekan>  Sign up < la .

3. Korang isi lah semua maklumat yang ada. Then > TICK < dekat Terms and Conditions, setelah selesai isi korang tekan > Create my Cbox < .

4. kemudian korang isi la nama dan password korang dekat Login name dan Password.

5. Kalau korang nak ubah warna pergi dekat ..
Look & Feel > Colors and fonts .
Dan korang tukar la semua warna ke apa ke..

then pergi ke Publish dan copy code  dia.

Seperti biasa yang ..

- Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste kan.

For blogskin 

Korang boleh la letak code tersebut di tempat yang korang nak letak.
Template > dan pastekan di ruang yg disediakan.


Wassalamualaikum~

No comments: