Story Aku & Lagu

Assalamualaikum dan Hello .

Hari ni baru la Ifa boleh join Aktiviti Geng Fiq'ra. Ni pon dah yang kelima. Nampak beno saya busy. Well
saya bukan manusia yang online 24 jam.
Jadi mari ...



Story AKU & LAGU . 

Lagu yang saya suka itu ialah : 
I Have A Dream - Westlife. 


kenapa ? 
Sebab yang pertamanya lagu itu sangat membawa tuah kepada diriku ini. Sejak pertama kali 
aku mendengar lagu ini , Azam yang dahulu hampir musnah kini kembali 
hidup semula. Sejak pertama kali aku mendengarnya .. 
Hati ini sudah berkata-kata bahawa kuatkanlah semangat dan teruskan singgah 
maju jaya kelak. 

Azam apa yang hampir lupus itu ? Sebuah azam yang semua manusia 
menginginkannya bukan hanya aku seorang sahaja. Pernahkah terlintas sedikit rasa 
didalam diri anda untuk mendapat keputusan cemerlang ? Sudah tentu apa bukan ? 

Sayu hati Ibu bapa apabila melihat anaknya gagal dalam medan pertempuran. Begitu jugak 
nasib diriku ini. Hampir kesemua keputusan aku dikatakan *GAGAL. Tetapi 
itu tidak pernah mematahkan semangat diri ini. Apa yang harus dilakukan ku ketika itu ? 

Hanya menitis air mata ? Tidak aku hanya tersenyum dan bangun semula apabila 
mendengar sebuah lagu. 
I HAVE A DREAM ..... AND MY DREAM WILL COME TRUE :)
dan setelah itu aku berjaya menambat hati Mama dan Abah dengan
membuat mereka gembira kerana telah berjaya semasa UPSR dan
semasa berada di Tingkatan 1 dan 2...

Adakah nasibku tahun depan sama seperti dulu lagi ? berjayakah aku mendapat
8A++++ dalam PMR ? Tertanya ?
Insyallah , Yakin Pasti Boleh..

Usaha Escalator Kejayan ^^ 


* Okey , saya JIWANG KARAT..* 
AMARAN KERAS : JANGAN GELAK KETIKA MEMBACANYA .

Waalaikummussalam ~ 

13 comments:

zahidahwahid said...

lagu tu memberi semangat...buatkan kita berfikir untuk punya impian jugak kan? ^_^


kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

kusyi said...

haha.. sy pun suka lagu tu.. gudluck! :)

emy zulaiha said...

haha lagu tue bagus tau sbnrnye..memberi inspirasi dan smngt kan.
btw gud luck dear :)

Joel Leslie said...

moga-moga dreams kita berdua bermakbul. :) terutama result PMR yg cemerlang! amen amen! ;)

http://joel-leslie.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

Alifah Zahirah said...

Terima kasih semua yang sudi comment.
.. teruskan usaha pasti berjaya.

izamin said...

best lagu ni :)


http://izamindorayakis.blogspot.com/2011/12/aktiviti-5-story-aku-lagu.html

Akihiro Aihara said...

hey , first time dgr tros jatuh cinta . hekhekhek

http://qesahsaya.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

anamizu kaito said...

hai alifah.. cik ana dtg ziarah geng fiqra.. lagu westlife mmg best.. cik ana pon suke smue lagu2 dorang :)


http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu-geng-fiqra.html





luv,
cik ana

Nur Atikah said...

good luck PMR, do the best :)

http://sukadukahidop.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

NiaLidia. said...

semoga cemerlang dlm PMR eh sayang , take careee. i have a dream too :)

ni NL punya story dan lagu hehe jom komen :P

http://nialidia.blogspot.com/2011/12/aktiviti-5-story-aku-lagu.html

fiQ'Ra said...

i have a dream.. gud luck syg ;)

admin,
GF ~

Chocolate said...

good luck!!

Jom baca dan komen ya.
Komen anda sangat dihargai untuk memperolehi 20% markah untuk contest :D

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

wan niahix said...

gudluck utk PMR k... ^_^