Dugaan Tahun 2012




Assalamualaikum.


Hi , saya kembali lagi setelah setahun sebulan menghilangkan diri . Siapalah sayakan ? tak seFamous anda! teruskan cerita , dugaan 2012 memang mencabar apabila selepas satu masalah selesai yang lain pulak datang. Ya Allah , kuatkan lah hamba mu ini. Rasa beban yang datang tu banyak sangat.

First sekali , yer lah tahun ni kan saya PMR ? so , kena la study lebih sikit kan ! okey , saya tak nak kecewakan mama dan abah saya ! biarlah diaorang bangga , cikgu bangga , sekolah bangga , kawan pon bangga kan ? okey lah saya pasrah je , ikut je cakap kakak-kakak dan abang saya , diorang nak saya masuk asrama tahun depan. Insyaallah , i'll try. tak promise okey.

second , form 3 ni biasalah folio sana , folio sini , folio situ kan ? Sejarah , Geografi and what else ? grr i don't know lah . Kerja kursus ni memang mencabar , tambah-tambah Sejarah ! Hanya Allah je tahu apa yang rasa dalam hati ini. Dah la kena tulis tangan tahun ni , Masyallah , okey pasrah lagi. Mungkin Allah nak uji tahap kesabaran saya. Baiklah saya , sabar...

Then , Kelas Tambahan a.k.a Nadi Semekar. Lagi lah start jam 1.30 petang until 2.30 petang! serius penat lepas kelas ada lagi kelas. pastu balik , nasib lah saya tak pergi tuisyen , kalau tak apa lah yang akan terjadi ? tak boleh bayang. Pastu , dengan aktiviti Satu Murid Satu Sukan , Rumah sukan , Unit Uniform , Persatuan lagi kalau tak datang hmmm..... mau nak kena marah ? demerit sekali bagi!.


Okey lah , that's all for today , tomorrow night ada Super Spontan right ? Tak sabar nak tengok ZIZAN ! haha *GALAK ? * Angsa Ganas ALWAYS !
Wassalamualaikum dan BYE.


Have a nice day .



p/s : salah ke kalau kita cakap dengan budak yang pernah suka kita ? salah ke ? hah ? 

2 comments:

♔Lady Ainaa♔ said...

tabah ek sis...ni baru sedikit je dugaan, byk lagi dugaan yg sdg menanti sis..

Dont give up, chayokkk!!!

Alifah Zahirah said...

hoho , thanks sis :D