Aku dan Lagu

Resultado de imágenes de Google para http://images5.fanpop.com/image/photos/31700000/keep-calm-333-random-31797662-465-640.jpg

Assalamualaikum ,


Today saya nak story about Aku dan Lagu. Okey , korang pernah terfikir tak bila korang dengar lagukan , tak kira la lagu apa-apa pon , korang rasa tak yang macam korang ade dalam situasi tu ? perasan tak kadang-kadang ? Rasa macam korang yang menyanyi lagu tu , cipta lagu tu kan ?


pernah tak ? so , today nak story kat korang yang semalam saya bukak satu website. Bukan website la boleh dikira sebagai blog la jugak kan , so owner blog tu pasang lagu Mengusung Rindu. Pernah dengarkan? Even lagu tu memang dah lama , tapi lagu tu berjaya memikat hati saya yang keras macam batu ni.


Jadi semalam saya pon buat keputusan untuk download lagu tu. Then I found lirik dia kan. So apa lagi nyanyi la sorang-sorang. Saya ni jenis orang yang suka menghayati sesebuah lagu tu dengan penuh dalam. Acehh ~
tapi tak la sampai lupa agama.


Bila saya tengok lirik dia , "Dalam senyum ini ada tangisan" , saya rasa macam lirik tu memang sebati dengan saya. Orang nampak saya happy , funny , ceria selalu tapi disebalik semua tu ada satu benda yang orang tak boleh nak tafsirkan. Hahaha jiwang siot! lagi pon lagu tu memang sedapkan ?

Boleh dikata dari semalam sampai hari ni pon saya masih menyanyi lagu tu. Terkena racun daripada lagu tu kot ? haha . Apa-apa pon thanks sebab sudi baca post ni.

TWITTER : https://twitter.com/A_ZahirahRAMLI
Follow my twitter , if you want ~ bye~

1 comment:

nur anis said...

kalau lagu, tak pernah pulak terasa macam tu..tapi kalau cerita, selalu..huhu