Story Morry

Mmmmm

terliur tak ? hahaha 

Assalamualaikum. Okay dah lama jugak tak post benda baru kat blog ni. Tak sempat la nak buka blog semua. Banyak kerja nak kena buat ! Eleh . so hari ni ada sikit masa untuk melepaskan rinduku dengan blog ni. Aku ada banyak cerita yang nk diceritakan. huh berbelit ayat.

First aku nak cerita pasal incidents yang terjadi sepanjang tahun 2013 ni. Aduh kalau boleh tak nak ingat dah tapi tetap jugak nak cerita. So tahun ni banyak la jugak kejadian yang selalu menimpa ke atas diri aku ni. Awal-awal tahun lagi dapat nasib malang. Hari kedua persekolah tu aku demam. Masa tu nak pergi tandas tetiba aku pening terus jatuh terhentak dekat lantai yang berkilat tu. Waa !! Berdarah la dagu aku ni ! Masa tu abah aku memang betul-betul ada kat depan aku tapi tak sempat sambut aku sebab aku dah jatuh. Sakit wey !

Tu baru dagu , masa aku pergi convocation kakak aku kat UPSI beberapa minggu lepas aku jatuh dekat simen. Simen tu agak curam kedudukan dia. Dah la aku pakai spec masa tu tepi kening aku memang BERDARAH ! BANYAK ! Masa kena tu dah la tengah hari merembang , darah memang keluar banyak la.. pastu semua ibu bapa kat situ pandang kesian kat aku. Aku tak pengsan sebab aku tak fobia dengan darah. Positive je masa tu. Apa pon yang terjadi aku pasrah.

Dalam masa yang sama ambulans aku situ takda. Semua pakcik-pakcik polis dah gelabah ! Semua call ambulans. Dalam 15 minutes macam tu baru muncul ambulans bukan satu okay tapi DUA. So aku pon naik la ambulans tu. Gila bapak bawak laju gila. Macam nak melayang dah waktu tu. Tapi yg bestnyer doctor dia handsome siaaaa!! Hahahahaha dalam kesakitan sempat lagi menggatal ! Huhuh.

So aku pon dapat la satu jahitan sebab doctor kata luka kecil tapi dalam. Nak tak nak aku pon cakap kat doktor "Okay la doktor ~ Tapi jangan buat sakit-sakit!" Dalam hati aku dah kecut perut habis!
Semua tu pengalaman yang aku rasa.. Mungkin Allah nak hapuskan dosa-dosa aku dengan cara yang sebegitu. Aku rela ~

*********************************************************************************
okay stop cerita yang diatas tu , now masuk ke section baru. Hmm...korang minat korea ? Running Man ke ? lagu ke apa-apa je la. Sekarang aku dah mula mempelajari bahasa asing tu. Seronok. it likes a bonus for us if we can speak in other languages.

Dan seronok dapat bercakap bahasa asing dgn kawan sendiri. semua rahsia kiteorang je tahu. hahahaha.
okay stop.
Cukup la tu penat aku nk tulis.
bye
Saranghaeyo :)

BYE- ASSALAMUALAIKUM.










No comments: