I'M BACK !



141218 Nature Republic Year End Party  © b’spectra | do not edit.
credit : FY ! BAEKHYUN
Assalamualaikum ! Hello ! Annyeong ~ 

Akhirnya.....update jugak blog ni . Last updated blog ni masa 2013 tak silap bulan November ? Not sure tapi memang tahun 2013. Thanks to Yana and Aina sebab mention blog ni....kalau tak memang dah lupa terus. Mianhae....lol. Actually ada reason why aku tak update blog. 

Reason pertama : Masa 2014 saya SPM. So memang tak sempat la nak update apa-apa. Busy dengan sekolah , homeworks and everything about school. 

Reason kedua : Laptop rosak ! no no no tak rosak tapi system dalam laptop ni bengong . So my beloved brother yang saja tinggalkan BLUE TICK dekat wasep tu....dah tolong repair. Gomawoyo oppa. SARANGHAE ! 

Reason ketiga : KEMALASAN ! yeap ! malas nak ambik tahu pasal blog and semua ni. kenapa ? sebab rakan blog dah hilang ! Group blog dalam facebook semua SENYAP. Maybe dah pupus. LOL. Kak Husna , Kak Lina , Kak Wany , Aini , Sarah and others kalau baca please dm me la...rindu korang la . lama tak skype sama-sama. 



150116 Youku Night © bzzang | do not edit.
Credit : FY ! BAEKHYUN 

KKAEBSONG ~ 


Okay tu je. So I'm back after 1 year menghilang. ala macam buat comeback. lol. ingat exo je boleh buat comeback ? Gua pon boleh okay. hahahaha. AND GUESS WHAT ? Shikarang imma not a high school student anymore. sobsobsob. sedih sebenarnya nak tinggalkan sekolah. Tapi nak buat macam mana kan ? 

So sekarang ni aku memang penganggur tegar tak berbayar. Eh.. aku kan bini Baekhyun ? so relax chill cool kat rumah dah la. hahahahaha :P 
back to story. Tak sangka hidup menganggur ni memang membosankan. kerja aku kat rumah tolong mak kemas rumah , basuh pinggan , jemur baju . Additional dia tidur , makan , main wasep dgn SeBaeKris and ramai lagi la. pastu sekarang ni asyik tido dah nak dekat subuh. HAIH ANAK DARA APA LA NI. 

and sekarang ni pon dok usha-usha matrik , upu , unikl. Aku ni tak tahu la nak jadi apa. Dulu bukan main masa kanak-kanak , nak jadi doctor , engineer , arkitek and sekarang aku takda cita-cita. Abah aku suruh jadi cikgu sebab aku perempuan and macam tak sesuai je nak kerja engineer bagai. Aku okay je kalau nak jadi cikgu sebab aku ni macam berbakat jadi cikgu since my whole family semuanya cikgu and lecturer except abang ipar aku la....dia engineer. 

credit : MR GOOGLE

"Luhan hyung....this is SEBAEKRIS. YOU ARE NOT INCLUDED" 


Cikgu BM and BI pon cakap aku ni layak jadi cikgu. So why not right ? BUT at the same time aku nak study kat Korea. Ada aku kisah kalau kau nak banded kpop ? Dah la tak suka pastu meniru pulak. Terasa ? 
Tapi kalau study kat korea kena ambik engineering. Aku bab-bab fizik ni kadang-kadang boleh kadang-kadang susah. Depends on mood , cara cikgu ajar and so on. Kalau aku masuk matrik , abah aku suruh ambik course fizik kimia not bio kimia. family aku semua otak kimia fizik addmath. aku je tak tahu . blur.... 

Tapi aku teringin nak belajar language. Tadi usha usm language department and ada korean language. Aku rasa belajar bahasa baru selain Malay , Eng ni sangat best. Entah kenapa tapi aku suka. Then aku pon ada usha-usha pasal medic and nurse apatah . tak ingat. Nak jadi doctor kena tabah. Hati mau kuat ! 

and lastly aku tengah belajar bawak kereta. Alhamdulillah lulus ujian test computer. Apa-apa pon target sekarang nak dapat lesen kereta. Lepas tu boleh la bagi mak abah aku pi dating dua without me. lol. Takda la nak call tanya "Mak Abah kat mana ni ? Tinggal anak sorang-sorang kat rumah" hahahaha perkara ini tidak akan berlaku selepas aku dah dpt lesen. 

okay tangan dah lenguh. Chaww dulu. Thanks sudi baca benda merapu ni. Tahun depan aku update lagi. LOL. 

Bye.....



p/s : BAEK HYUN SARANGHAEYO ! 
p/s : Nak bukak cafe SEBAEKRIS CAFE. Insyallah. :D doakan. 





















No comments: